Vitargo GEL bez kofeiny.
Żel Vitargo stanowi znakomite uzupełnienie napoju sportowego Vitargo. Jest to unikalne połączenie trzech węglowodanów, Vitargo, Trechalozy, Izomaltulozy. Zapewnia równomierny dopływ energii podczas wysiłku.
Vitargo Gel
Większość żeli dla sportowców dostępnych na rynku zawiera maltodekstrynę. Maltodekstryna jest tanim preparatem skrobiowym, który znalazł szerokie zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu spożywczego m.innymi w piekarnictwie, w produkcji mrożonek, lodów, słodyczy, deserów, wędlin, pasztetów, wyrobów garmażeryjnych itp.
Maltodekstryna jest używana jako tzw. "nośnik smaku" i "wypełniacz". Codziennie zjadamy spore ilości tej "odżywki dla sportowców" w produktach spożywczych.
Vitargo Gel jest to pierwszy na świecie opatentowany żel energetyczny oparty na formule Vitargo, trechalozy i izomaltulozy- unikalnej kombinacji węglowodanów, który zapewnia równomierny dopływ energii pracującym mięśniom. Prace nad tym produktem trwały 2 lata i są wynikiem współpracy niemieckich i szwedzkich naukowców.
Vitargo Gel stanowi znakomite uzupełnienie napoju sportowego Vitargo. W sytuacjach, gdy nie można sięgnąć po napój, żel Vitargo skutecznie wspomaga organizm, dostarczając mu energii.
Vitargo Gel ma łagodny smak i lżejszą od zwykłych żeli konsystencję, wyróżnia się również łatwością przyswajania, które odbywa się już w jelicie cienkim.
Jak stosować żel Vitargo?
W sytuacjach, gdy nie mają Państwo możliwości sięgnięcia po napój sportowy Vitargo - jego rolę skutecznie spełni żel Vitargo. Zawiera on optymalny zestaw węglowodanów: Vitargo, izomaltulozę, trehalozę i pobudzającą kofeinę, dzięki którym jedna porcja żelu stanowi dawkę energii wystarczającą na około 30 minut treningu.
Na przykład podczas maratonu, zalecamy przyjmować porcję żelu Vitargo (45g) co 30-45 minut biegu, najlepiej popijając niewielką ilością wody - 200 ml lub więcej, jeśli jest ciepło (1 kubek zwykle odpowiada ok. 150 ml wody).
Składniki: Woda, izomaltuloza*, trehaloza**, amylopektyna - skrobia jęczmienna (Vitargo®), stabilizator - glicerol, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, środek konserwujący - sorbinian potasu, aromat.
|